zondag 31 maart 2019               Welkom bij de rondleiders van het Nederlands Openluchtmuseum


Ons museum is  vanaf 29 maart 2019 weer volledig open: het zomerseizoen is begonnen. Geniet van het jaarthema "Gruwelijk Lekker" en van de volledig vernieuwde speeltuin.

De eerstvolgende rondleidersbijeenkomst is op dinsdag 9 april: de ontmoetingsdag van rondleiders met de oud-rondleiders.

Inmiddels hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe coördinator voor de rondleiders: Karin Huisman.  Anneke Koelman blijft onze vaste planner van rondleidingen.


Laatste dag zomerseizoen 2018 (foto Kees van Leeuwen)
Rondleidersuitstap 2017 naar Park De Hoge Veluwe


Deze weblog is bedoeld voor het uitwisselen van praktische informatie voor en over de rondleiders die als vrijwilliger werken bij het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Grote gezamenlijke rondleidersbijeenkomsten zijn er sinds 2015 steeds minder. Tegenwoordig hebben we eens in de paar maanden een bijeenkomst bij een object (pand) waarbij een conservator of anderszins goede kenner van het object, een verhaal houdt over het leven in en rond dit object.

Rondleiding met gepensioneerden van grote bank in november 2017

Anneke K.  benadert ons  regelmatig digitaal over de te lopen rondleidingen. Ook is zij bij alle vergaderingen aanwezig, tezamen met Suzanne B die de rondleidersorganisatie aanstuurt. Plenaire vergaderingen worden niet meer gehouden.

Rondleiders werkten tot de verzelfstandiging van het museum (1987) vanuit de Vereniging Vrienden van het Openluchtmuseum in het museumpark. Nu hebben alle rondleiders een vrijwilligersovereenkomst met het Openluchtmuseum zelf.

Op deze weblog houd ik specifieke ervaringen bij die ik tijdens het geven van rondleidingen ben tegengekomen.

In volgende berichten over diverse rondleidingen vind je nog oudere rondleidersfoto's  die soms helpen met het vinden van de juiste namen bij de juiste gezichten.