donderdag 29 november 2018               Welkom bij de rondleiders van het Nederlands Openluchtmuseum


De beste wensen voor 2019 voor alle museum-collega's. 

Het is winterhoogseizoen vanaf 8 december. Dus rijden alle trams weer en veel gebouwen zijn geopend. Verder is er de ijsbaan, de grote glijsbaan bij de Delftse molen en de Kerstmarkt op het Zaanse Plein. Vergeet niet de scheepswerf van Marken die bemand is deze winter. Voor gezinnen en schoolgroepen is er de Elfstedentocht door het museum.

Billboard bij de museumrotonde (foto Connie den Haan)


 De volgende rondleidersbijeenkomsten zijn gepland:

    20 december 09.30 uur tot 12.30 uur, de eindejaar bijeenkomst

Inmiddels hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe coördinator voor de rondleiders: Karin Huisman.


Laatste dag zomerseizoen 2018 (foto Kees van Leeuwen)
Rondleidersuitstap 2017 naar Park De Hoge Veluwe


Deze weblog is bedoeld voor het uitwisselen van praktische informatie voor en over de rondleiders die als vrijwilliger werken bij het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Grote gezamenlijke rondleidersbijeenkomsten zijn er sinds 2015 steeds minder. Tegenwoordig hebben we eens in de paar maanden een bijeenkomst bij een object (pand) waarbij een conservator of anderszins goede kenner van het object, een verhaal houdt over het leven in en rond dit object.

Rondleiding met gepensioneerden van grote bank in november 2017

Anneke K.  benadert ons  regelmatig digitaal over de te lopen rondleidingen. Ook is zij bij alle vergaderingen aanwezig, tezamen met Suzanne B die de rondleidersorganisatie aanstuurt. Plenaire vergaderingen worden niet meer gehouden.

Rondleiders werkten tot de verzelfstandiging van het museum (1987) vanuit de Vereniging Vrienden van het Openluchtmuseum in het museumpark. Nu hebben alle rondleiders een vrijwilligersovereenkomst met het Openluchtmuseum zelf.

Op deze weblog houd ik specifieke ervaringen bij die ik tijdens het geven van rondleidingen ben tegengekomen.

In volgende berichten over diverse rondleidingen vind je nog oudere rondleidersfoto's  die soms helpen met het vinden van de juiste namen bij de juiste gezichten.