vrijdag 13 mei 2022

Familie-uitje één dag voor je trouwdag

 Vandaag een bijzondere groep bezoekers die voor de helft uit Nederlanders en voor de helft uit Hongaren bestaat; de voertaal voor de rondleiding is dus Engels.

De uitstap vindt plaats één dag voor de trouwdag van de aanwezige bruid en bruidegom. Mooi om zo  de huwelijksreis te beginnen. Na de bruiloft reist het paar door naar Griekenland.

Allereerst neem ik de groep mee in de tram om op verzoek van de groepsleider de Tilburgse huisjes en het Groene Kruisgebouw te bezoeken. Vooral in de laatste locatie gaat de discussie al snel over vaccinaties en de pure noodzaak daartoe na de Tweede Wereldoorlog en nu weer na het hopelijk snelle einde van de oorlog in Oekraïne dat voor de Hongaren gevaarlijk dichtbij huis ligt.

Van hieruit lopen we (ook weer op verzoek) naar de kwekerij van het museum met het liefdeslaantje (veel fotoś dus) en door naar de Kloostertuin met geneeskrachtige kruiden van Karel De Grote.

Via Hindeloopen bereiken we de wasserij waar ik ouderwets mijn verhaal kan vertellen alsof ik de wasbaas zelf ben. Echt genieten hier. Hier sluiten we de rondleiding af waarna de groep doorloopt naar de poffertjeskraam voor een late lunch. En morgen de trouwdag er achteraan in het oude kerkje van Oosterbeek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten