maandag 22 april 2013

Nieuwe collega's bij ons trambedrijf

Vandaag ben ik met een klein clubje nieuwe collega's van het trambedrijf door ons museumpark gelopen. Met name de locaties die voor conducteurs niet zo voor de hand liggen tijdens de mededelingen op de tram, wil ik graag uit die vergetelheid rukken. Na het inwendige van de rosoliemolen, hebben we van Ingrid een mooie beschrijving gehoord van de streekdrachtengewoontes rond Staphorst. Na de potstal vol vee lopen we door de gruppenstal van de stolpboerderij. En dan de hooiberg met de stenen bedsteden. Altijd verrassend voor eerste bezoekers. Via de brug van Ouderkerk en de vele molens rondom ons, belanden we in de Koopmanswoning en in de geschiedenis van de 17de eeuw.
De bakker heeft de takkenoven open staan; een aangenaam spel van geuren en mooie beelden.

De wasserij blijft een topper ook voor deze mannen van de tram, en via het Rietveldhuisje bereiken we de papiermolen waar Rolf ons de beginselen van papierscheppen bijbrengt. Belangrijk dat juist deze molen op de tram genoemd wordt, evenals de drukkerij.

Via de Delftse molen bereiken we het pauze-honk van de tram waar de koffie goed smaakt en waar jonge en oude collega's van de tram elkaar weten te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten