maandag 10 juni 2013

Op stap met relaties van hulpmiddelenbedrijf

Feitelijk een uitje van een bedrijf voor medische hulpmiddelen voor haar relaties.
Vandaag heb ik met Gérard afgesproken dat hij met me meeloopt als klankbord. Over enkele weken loop ik met hem mee.
Nadat we de vooraf gestelde keuze hebben afgestemd met de vrouwelijke manager van het bedrijf, gaan we op weg met de tram naar Groene-kruis-gebouw, Dingenliefde en VanGend en Loos-loods.

Na enige uitleg aan de groep in de tram over de geschiedenis en het waarom van de tram in het museum, komen we aan bij Dingenliefde. Op deze stralende dag even wennen aan de rondgang door dit prachtige gebouw vol verzamelingen van Nederlanders. Zoals verwacht, valt de groep enigszins uiteen tijdens de doorgang maar met Gérard als houder van de rode lantaarn, vegen we alles weer snel bij elkaar.

In het Groene Kruis gebouw is het een groot feest der herkenning voor deze werkers in de medische sector. Vooral de nieuwe levensechte personen in dit gebouw doen even schrikken en oogsten bewondering.

Ook de Tilburgse huisjes doen het als vanouds goed en vooral het 70-er jaren huisje roept veel nostalgische herinneringen op. Altijd een topper.

Via de kruidentuin en gifplanten (even in de zon want velen zijn slechts zomers gekleed) lopen we naar de remise en de loods van Van Gend en Loos (op verzoek). Twee groepjes van 5 kunnen de diligence tocht meemaken en hebben daar zichtbaar van genoten. Een collega in VGL-stofjas vertelt een stukje geschiedenis.

Het is tijd maar ik vind dat er nog een toetje moet komen na de verplichte nummers. Op naar de wasserij en blekerij van Overveen waar Vanessa in gesprek is met een groep op de bleek. Na een blik van afstemming vertel ik binnen het verhaal van de wasserij en de stank en de kou waarin werd gewerkt. Hierna is de rondleiding echt ten einde. De groep valt uiteen en enkelen bedanken Gérard en mij voor de begeleiding.

De evaluatie met Gérard levert geen echte kritiekpunten op dus ik kan met een goed gevoel naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten