maandag 14 april 2014

Tweemaal de MuseumPlusBus

Het seizoen is nog maar net begonnen als ik op 2 april de eerste groep mag begeleiden van de PlusBus. Het gaat om ouderen uit de regio Nijmegen die worden getrakteerd op een dag uit naar ons museum.
Op 14 april begeleid ik een groep bewoners van een verpleeghuis uit Den Bosch.
Beide groepen bestaan uit een fors aantal rolstoelgebruikers waardoor te te bezoeken lokaties niet te ver weg kunnen liggen. Op dit moment is de aanhangwagen van de tram nog niet in gebruik (daar kunnen zomaar 8 rolstoelers tegelijk in) zodat een ritje met de Rotterdammer nog geen optie kan zijn.

Wel is in de Gelderse hoek voldoende te beleven in Harreveld, de Rosoliemolen en Vierhouten. Verder kom ik graag met de PlusBus groepen in Staphorst, de Stolp en in de wasserij.
Omdat de takkenoven juist is opgestookt tijdens deze rondleidingen is een bezoek aan de bakker ook een genot. Vooral de 14de april is dit een voltreffer vanwege de koude wind en de buien.

Steeds weer merk ik hoe deze bezoekers de rondleiding waarderen en genieten van ons park (vooral ook de planten en de dieren !, vult een van de ouderen nog aan). Voldaan stapt men in de warme Kasteelboerderij op de lunch af. Want ook daarop heeft men zich tijdens de wandeling al verheugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten