vrijdag 6 maart 2015

Fotoshoot met eindexamenscholieren t.b.v. jaarboek

Vandaag een erg inspirerende mooie rondleiding gehad met 20 eindexamenscholieren en enkele fotografen. Voor het jaarboek van de school zijn de 50-er jaren als motto gekozen. De leerlingen zijn allemaal gekleed in 50-er jaren outfit en de bedoeling is om in het museum mooie foto's te schieten in museumlocaties met een 50-er jaren sfeer.Dat begint al goed in het postkantoortje in de Westerstraat waar we even een orgeltje moeten verplaatsen dat daar de winter droog staat door te komen. Geweldige foto's al direct (ik mag zo nu en dan even op een schermpje meekijken).
Daarna het Jordaan-café waar we de barkrukken even uit de ruststand moeten halen. Een van de leerlingen is als ober verkleed en doet het fotografisch meteen goed achter de tap. Het lelijke bordje op de deur (verboden doorgang) bedekken we met een 50-er jaren pet.
Buiten is de oude DAF600 nog een gewild fotoobject waar een mooie leerlinge prima op kan liggen als in een showroom.

Dan even flink doorwandelen naar Dingenliefde waar een onbeheerde RET tram staat te wachten op de instructeurs. Die gebruiken we meteen maar even voor enkele schitterende foto's.

In het Groenekruis gebouw blijken alle poppen ontkleed te zijn dus we gaan door naar het derde huisje van Tilburg. Ook het vierde huisje (feitelijk 70-er jaren) krijgt toch nog veel aandacht vanwege de vele aha-erlebnissen.

Dan door naar de Noorse watersnoodwoning. Op de eerste verdieping en trap wordt geschilderd maar op de begane grond mogen we fotograferen. Dat komt goed uit want enkele verklede leerlingen vragen gewoon om een oude keuken en die is hier lekker ruim.Tot slot naar de tramhalte bij Freya en door naar de VGL loods. Dan zijn we al ruim over tijd en vlot lopen we terug naar de entree. En uiteraard blijft dan een van de fotografen met enkele leerlingen hangen bij de ophaalbrug van Ouderkerk: geen 50-er jaren maar wel mooie plaatjes.

In het heerlijke warme entreegebouw word ik uitgebreid bedankt door de leerlingen en het bestuur.
Ook de collega aan de balie was speciaal voor deze groep gekomen en kan pas nu met enige vertraging naar huis.

Een van mijn mooiste rondleidingen is weer ten einde. Wel krijg ik t.z.t. een pdf van het jaarboek toegestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten