dinsdag 17 maart 2015

Rondleidersbijeenkomst nieuwe stijl

Op deze dinsdag de 17e maart 2015 moesten we even wennen aan de rondleidersbijeenkomst nieuwe stijl.
Ditmaal geen bijeenkomst in de Hoeferzaal (die is afgebroken in het kader van de volledige vernieuwing van ons entreegebouw) maar een bijeenkomst in twee groepen op verschillende locaties.

foto: Wietze Landman

Na een korte uitleg van Suzanne tijdens een kop koffie in de kantine, gaat mijn groep naar Staphorst waar Jacco H  (expert op het gebied van Staphorst) tekst en uitleg geeft in deze fraaie boerderij. Oude wijsheden komen boven waarvan de duidelijkste: niet alles is wat het lijkt.
Vorig jaar heeft Jacco ook al eens een schitterend stuk in de Priori geschreven over erfgoed uit Staphorst.

foto: Wietze Landman

Na een korte lunch in onze kantine beluisteren we met collega-rondleider Aemilie op de eerste verdieping van de Westerstraat een duidelijk verhaal met Powerpoint presentatie (aan alle rondleiders via de mail toegezonden) over  gezondheidszorg en hygiĆ«ne. Ongelooflijk zoals ziektes in het verleden werden toegedacht aan kwade demonen en de toorn van God. De hygiene was ook bijster slecht in het verleden.  Met stromend water en riolering is een hoop leed achter de rug.

Twee leerzame en zinvolle bijeenkomsten waren het. Dat biedt een goed perspectief voor de toekomst al hebben vele collega's de gezamenlijke vergaderbijeenkomst node gemist.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten