maandag 13 april 2015

Zorginstelling doet inspiratie op voor nieuwbouw

Vandaag een bijzondere rondleiding. Een instelling voor zorg aan dementerende ouderen wil graag enkele gebouwen inrichten in de sfeer van de zestiger en zeventiger jaren om de daar wonende ouderen meer herkenningspunten te geven uit hun verleden. Een prachtig initiatief vind ik dat.

Met de 631 tram  (zestiger jaren) vertrekken we naar Dingenliefde waar de verticaal geplaatste rommelzolder al direct een schot in de roos blijkt te zijn. Vervolgens bieden de films in de gang van het depot een directe kijk in verschillende facetten van het leven voor en na de tweede wereldoorlog, van zegeltjes plakken tot het zwoegen met brandstof voor verwarming en de vele snel veranderende facetten van het huishouden.

Ook het Groen Kruisgebouw is een feest van herkenning voor de na-oorlogse periode.

Na de Tilburgse wevershuisjes waar het derde en vierde huisje perfect aansluiten bij wat men hier zoekt, beëindigen we deze inspiratietocht met koffie in café De Viersprong.

Als dank krijg ik een fraai boek cadeau over de ouder wordende mens in schitterende fotoportretten.

Een erg geslaagde rondleiding die volgens enkele leidinggevenden en de directie meer dan precies  heeft opgeleverd van wat men tevoren als verwachting had geformuleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten