donderdag 16 juni 2016

Aktieve oudere Amsterdamse dames op avontuur in stromende regen

Vandaag een bijzondere groep dames op leeftijd uit Amsterdam; ze willen graag naar de Westerstraat maar als groep zullen we er nooit komen; hoe kan dat nou ?

Met collega Wim delen we de groep in twee├źn waarna we ieder zelf bepalen hoe we door het park gaan lopen.

Na een start bij de paltrokmolen die mede aan de wieg stond van het welvarende Amsterdam in de 17de eeuw, lopen we bij dreigende luchten door naar de wasserij waar Connie ons hartelijk ontvangt met een goed verhaal. We zijn nog niet binnen of het begint te stortregenen dus Con maakt er een wat langere presentatie van. Als na een kwartier de bui nog niet voorbij is besluiten we toch snel naar de halte tramremise te lopen waar we een conducteur helaas drijfnat hebben laten regenen omdat hij de rolstoelbrug moest uitklappen. Eenmaal binnen in de warme tram komt ieder weer een beetje op verhaal en verdwijnen de koude natte handen snel.

Bij de halte Grote Weide staat de Westerstraat op het programma maar helaas regent het nog steeds pijpenstelen dus ik besluit hier niet uit te stappen met deze kwetsbare groep. Bij de Westerstraat is een groot deel van het rondleidersverhaal tenslotte buiten. \

Bij de halte Dingenliefde snellen de fitte ouderen zich naar de blauwe deuren van het depot waar we binnen genieten van de enorme rommelzolder van de Kastanjelaan.

Als de ergste regen voorbij is lopen we naar het Groene Kruis gebouw dat ook op het wensenlijstje van de groep staat. De lucht van lysol maakt direct de tongen los en de zingende blote man in bad doet de rest. Willem Drees heeft het allemaal mogelijk gemaakt met zijn wetten op de kruisgebouwen en gezondheidszorg,

De Tilburgse huisjes zijn een grote Aha-Erlebnis voor de dames en met de tram komen we na dit avontuur vol verhalen aan de lunchtafel in de Kasteelboerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten