maandag 2 januari 2017

Serviceclub van jonge mensen borrelt in Jordaancafé Tante Stien met rondleiding

De eerste rondleiding in het nieuwe jaar begint in het Jordaanse café in onze Westerstraat.  Daar verzamelen de jonge mensen van een Arnhemse Serviceclub voor hun nieuwjaarswensen met koffie en dan eerst een rondleiding, die ik mag geven.

Onze beroepsverteller Johnny had ik onze komst naar de rosoliemolen aangekondigd, en bij binnenkomst ontmoeten we meteen de goed voorbereide olieslager/molenaar die John  op dat moment helemaal is. Hij weet te boeien met zijn verhaal en smeuiige details en hij laat ons tenslotte ook de herrie van het olieslaan beleven; niet om de olie maar om de veekoeken die overblijven.

Na een intermezzo bij Harreveld stappen we op de tram naar de tramremise. Helaas is de microfoon kapot en buiten is het donker om deze tijd dus even vrij spelen voor de groep.

Vanaf de tramremise lopen we naar de smederij waar Marc (al ingeseind door Connie) klaar staat met groot vuur en een gloeiend stuk ijzer in de tang. De grote groep past er maar net in hier maar Marc weet ook de zijvleugels goed te bespelen en bij de les te houden. Een paar fraaie vierkante nagels vormen het resultaat.

Op de Kerstmarkt op het Zaanse plein krijgt de voorzitter van de club een iets grotere hamer dan hij gewend is en hij weet hiermee inderdaad de bel van de Kop van Jut prima te raken. Enkele dames komen er bijna maar de bel klinkt helaas niet meer.

Via een groepsfoto op de gele brug van Ouderkerk lopen we terug naar café Stien voor de gezamenlijke borrel en het schaatsen. In het café is het juist heerlijk dat de groep groot is en het café helemaal vult met gekwetter en vrolijkheid.

Meike en Marlijn bedanken me namens de groep voor de rondleiding die goed in de smaak gevallen is, en voegen daar nog een heerlijke wijn aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten