donderdag 10 juni 2010

Sterke vrouwen samen op reis

Vandaag mag ik met Hein F een groep sterke vrouwen uit Brabant in twee groepen rondleiden. We starten vanuit het Paard van Marken (de grote tent naast de Kasteelboerderij). Handig om tevoren een verdeling te maken. Hein gaat richting Nunspeet en Gelderse hoek, en ik start bij de paltrok molen en loop via de woonwagen van Rini naar de Stolp en naar Staphorst. Beide boerderijen boeien de dames goed en ik stel de groep voor de keuze: meer boerderijen en Gelderse hoek, of Zaanse buurt en wasserij. Er is een duidelijke voorkeur voor "niet meer boerderijen" dus wandelen we de Zaanse buurt in met mijn molenuitleg vanaf de ophaalbrug van Abcoude. Het Koopmanshuis is weer een geliefde topper en via een snel bezoek aan de Chinees (veel herkenning maar altijd maar een korte spanningsboog hier) komen we in de wasserij. Geen was op de bleek (pas gemaaid) maar wel een enthousiaste Vanessa als wasvrouw die haar handen vol heeft aan kinderprojecten. Toch maar even met de groep door de nieuwe expositieruimte van de wasserij, al is die vrijwel zelfverklarend. Het blijft een van de mooiste objecten vind ik, zeker voor zo'n groep vrouwen.

Via het urinoir en Rietveld bereiken we de papiermolen waar Bé ons een prima verhaal verteld met een demo papierscheppen, ondanks dat Ad met zijn groep ons in de nek hijgt.
Via de drukkerij komen we bij Tilburg en dan snel naar de tram bij het Kindererf want de lunch in de Kasteelboerderij wacht inmiddels.
De groep van Hein is ook terug, alleen blijkt één persoon te zijn achtergebleven dus Hein gaat op zoek.

Met Con lunch ik even een salade in de kantine.