zaterdag 29 mei 2010

Rondleiding voor tweede groep nieuwe tramcollega's

Na de succesvolle werving van nieuwe conducteurs op onze oude trams, zijn 20 nieuwe collega's aangenomen en is het handig om ze middels een rondleiding wat meer kennis van het museumpark te laten opsnuiven. Dit is de tweede collegiale rondleiding.

De gebouwen langs de trambaan blijken al aardig bekend, dus na Harreveld (waar we wat langer blijven om evt later arriverende collega's alsnog te laten aanhaken) spoeden we ons naar Staphorst  en de Stolp die echter beide op die vroege tijdstip nog gesloten zijn. Tijd dus om de molens te bespreken en de verschillen te laten zien.
Via de Zaanse buurt komen we bij een nieuwe dame op Marken. Ze vertelt over de klederdracht die ze net aan het aantrekken is. De werf is helaas nog niet bezet.

De wasserij is vandaag weer helemaal open en dus lopen we door de vernieuwde presentatieruimten. Er is nog geen bezetting dus vertel ik zelf het verhaal over de blekerij van Overveen. De papiermolen draait nog niet maar de molenaar legt prima uit hoe het proces van papier scheppen verloopt. Onderweg doen we nog even het Rietveld huisje aan.
Op de drukkerij kan ik het verhaal kwijt over het voormalige openluchttheater dat hier was. De drukker vertelt wat over de aanwezige zetkasten en laat even de ruimtes zien. Helaas geen werkende machines en duidelijk minder interessant dan vorige week.

Via de Tilburgse huisjes bereiken we het tramcoordinatiecentrum waar na deze rondleiding tijd is voor een kop collegiale automatenkoffie.  De collega's bedanken me voor een zinvolle mooie rondleiding.