woensdag 23 maart 2011

100 dames uit de toeristische sector

Vandaag is er een speciale dag voor receptionistes van vele hotels uit de verre omgeving.
Na een welkom door onze directeur, leiden we de dames in 5 groepen door het museumpark.
In de pronkkamer bespreken we tevoren de verschillende routes.
Ik kies voor een start bij onze paltrokmolen waar we een groot deel van onze 17de eeuwse welvaart aan te danken hebben. Via het uitzichtspunt op de scheepshelling en het Zaanse plein bereiken we de Stolp met de indrukwekkende vierkante ingebouwde hooitas en de stal met grup. Dan naar Staphorst met de potstal en de prachtige verschillende Nederlandse koeien; ook even de woning in met de kleine rosmolen en het venstervrijen.

Harreveld is interessant maar wordt juist ingericht door een aantal collega's. Dus door naar de rosoliemolen waar ik zelf het verhaal vertel van het persen van olie uit de lijnzaden van de vlasplant. Prima lokatie, ook in de winter.
In Vierhouten is Marjo bezig met mutsen en ze is bereid om een verhaal te vertellen aan mijn groep. Mooi !
Via de Molukse barak bereiken we Hoogmade. Na deze steeds weer indrukwekkende lokatie moet de groep helaas terug naar het entreegebouw om direct te vertrekken naar Doornenburg voor het volgende programma-onderdeel.
Na enig napraten en vele dankwoorden uit mijn groep, vertrekken we met de 5 rondleiders naar de kantine voor een evaluatie-koffie. Een snelle maar toch interessante rondleiding is het geweest; en dat geldt voor ons alle vijf.