vrijdag 8 april 2011

Rondleidersbijeenkomst Klankborden en Kindererf-projecten

Vandaag maken we kennis met Sonja die Niek opvolgt als coördinator van de rondleiders.
Sonja heeft de educatieve programma's ontworpen en geleid in een collega museum en ze presenteert zich goed en zelfverzekerd.
Rondleiders gaan in groepjes van drie meeloop-rondleidingen afspreken en daar vóór juli met en aan elkaar over terugkoppelen. Een prima plan dat Maurits professioneel aan de groep weet voor te leggen.  Directe actie is vereist dus weinig kans op uitstellen.

In twee groepen gaan we naar Midlum en het Kindererf. Haina legt op het Kindererf uit hoe gewerkt wordt met Jannekes Snuffelhoek. Maurits overhandigt ons allen een programma van alle groepsprogramma's die bij het Kindererf mogelijk zijn: een gelikte flyer voor met name schoolgroepen.
Later laat Haina ons een zoekspel spelen in de Tilburgse huisjes. Daar blijken we toch nog wel wat van te kunnen leren als rondleiders.

Omdat we veel wandelen tussendoor is er een goede gelegenheid om een aantal rondleiders weer eens persoonlijk te ontmoeten. Voor en na de vergadering zou daar ook meer gebruik van gemaakt moeten worden. Als je toch helemaal naar het museum bent gekomen dan vraag ik me af waarom de meeste collega's na de bijeenkomst direct naar huis moeten cq willen. Een gemiste kans lijkt me.

Marian neemt ons mee naar Midlum waar groepsspelen kunnen worden gespeeld met families of met bedrijfsuitjes. Bouwprojecten met enige competitie met oud geld, een smokkelspel, een moorddiner etc.

In de kinderkeuken tegenover Zandeweer legt Olaf ons uit welke drie "immigratie-gerechten" hier voor de vaders en moeders klaargemaakt kunnen worden. Na Pasen is er ook een "fietsen-kelder" waar je kunt kennismaken met diverse aspecten van het fietsen.

Een lunch in de bedrijfskantine met enkele collega's  rondt de ochtend prima af.