zondag 18 september 2011

Een 65-jarige tram-collega met veel familie en vrienden


Vandaag viert collega Fred zijn 65ste verjaardag met een grote groep familie en vrienden. Met vier rondleiders mogen we de groep rondleiden met ieder een andere insteek. Ik kies voor tram, VGL, wasserij en omgeving.
De groep is enthousiast en in de wasserij houdt Con een prima verhaal met theater en mogen enkele jongere en oudere gasten proberen met een hoosspaan de was op de bleek nat te gooien. Dat lukt prima.
In de remise wacht ons een verrassing want Fred, als ervaren bestuurder op de NOM-trams, mag zelf de groep rondrijden met de Haagse tram. Ik mag als ervaren conducteur mee, al gaat dat na enkele haltes even mis.
Na de remise lopen we door de VGL-loods met haar specifieke logistieke geschiedenis. Een lange rij voor de postkoets op deze Dag-Holland-Dag maakt een ritje op dat moment onmogelijk. Gelukkig is men er nog de gehele middag. Via de scheepsreparatiewerf en het huisje van Marken komen we met een forse tijdsoverschrijding terug in het Paard van Marken (tent naast Kasteelboerderij) voor de lunch.

Ik kan nog even het poppenkastspel van Walter Vroom in de entree-hal bewonderen, en in de inmiddels stromende regen luisteren naar de Indo-rock op het Indisch Achtererf.
Walter zal even later de gehele poppenkast schenken aan het museum.

De andere drie rondleiders heb ik niet meer gezien; meestal evalueren we nog even na.