donderdag 10 november 2011

Rondleider-toezichthouder tijdens een dag voor relaties

Soms wil een klant geen rondleidingen voor haar relaties, in dit geval omdat er veel eigen presentaties zijn van dit bedrijf voor haar relaties. Op vijf locaties worden bedrijfspresentaties gehouden en daartussen wisselen de groepen steeds van locatie o.l.v. goed ingevoerde dames van het bedrijf.
In deze situatie is het dan handig, omdat in het laagseizoen geen presentatie-medewerkers in de gebouwen staan, dat er een rondleider is die informatie kan geven over de locaties, waarbij hij/zij dan tevens toezichthouder is namens het museum.  Zodoende kom ik in deze rol terecht en ontmoet ik wisselende groepen bedrijfsrelaties in en tussen de locaties Groene-Kruis-gebouw, Bierbrouwerij, Zeeuwse kerk, Papiermolen en Administratiekantoor.
Een interessant experiment, al ben je tijdens de groepssessies in de locaties meer toezichthouder; deze rol zal niet iedere rondleider als prettig ervaren. Zelf was ik niet ontevreden, temeer omdat de klantrelaties enthousiast zijn over deze dag en vooral ook over het Openluchtmuseum. Die komen privé, al of niet met gezin, binnenkort nog wel een keer terug.