donderdag 1 december 2011

Twee dagen workshop en praktijk Lantaarnrondleidingen

Bezoekers kunnen deze winter de duisternis van de winters van vroeger ervaren tijdens een lantaarn-rondleiding langs de plaggenhut, Zeijen, Damwoude en Beerta. Met slechts enkele lantaarns gaat een flinke groep avontuurlijke bezoekers met kinderen deze tocht lopen. En daar moeten de rondleiders wel een training voor volgen.
Uit de rondleiderspopulatie heeft zich een flink aantal aangemeld voor deze bijzondere tocht. Suzanne en Monica hebben zich enorm ingespannen om de benodigde kennis en ervaring goed over te brengen. Erg mooi is ook de individuele presentatie van iedere rondleider aan de groep over een bepaald object, en dan vooral over de wijze van leven daar in de winter. En een van de weinige momenten waarop je een collega kunt zien werken.

Na de workshop over communicatie van Monica, lopen we samen het traject om de technische zaken goed te beheersen. Na de terugwandeling over het lichtend pad (vroeger werd licht zand gestrooid op het voetpad door het zwarte veen) sluiten we af met een glas gl├╝hwein.

Dit wordt een erg mooie rondleiding; hopelijk is er ook veel belangstelling voor.