dinsdag 24 april 2012

Museum Plus Bus

De MuseumPlusBus is een initiatief van 7 musea. Het werkt zo: groepen senioren uit verzorgingshuizen of met thuiszorg, gaan naar een of twee musea op één dag. Ze worden gastvrij ontvangen, krijgen koffie en een rondleiding en ze genieten naar hartelust. De bus haalt op, brengt, brengt terug. Minimaal 30, maximaal 45 personen. En gratis de rollators mee. Allemaal dankzij de BankGiro Loterij.



Vandaag zijn we met een groep van 40 mensen die we met 3 rondleiders delen. Hein en Hillie vinden dat ik de rollator-groep maar moet meenemen vandaag, en zo vertrek ik samen met aspirant-rondleidster Lies in een bonte stoet ouderen met rollators naar de rosoliemolen. Men komt uit Winterswijk dus Harreveld en Zieuwent  en radmakerij Woolt roepen veel herinneringen op. Enkelen hebben in een overeenkomstige boerderij in Harreveld gewoond. Ook de mutsjes in Vierhouten vallen in goede aarde.

In Staphorst houdt Ingrid een prima verhaal maar enkelen worden ongeduldig van de verhalen en willen meer zien van het museum. Helaas regent het maar met vereende krachten bereiken we toch de wasserij waar het droog is; helaas zijn ook hier geen zitplaatsen. Dan op naar de verwarmde tram die voor velen als een geschenk uit de hemel komt: eindelijk zitten en veel zien. Lies vertelt (als oud-bestuurster) een goed verhaal over remise en trambedrijf, en na een volle ronde tram valt de groep uit elkaar: men mag zelf een lunch-locatie kiezen dus na Hanekamp, Kasteelboerderij en Grote Weide zijn we de groep kwijt en kunnen we samen even lunchen in onze kantine. Nooit gedacht dat zo'n groep ouderen nog behoorlijk lastig kan zijn voor een rondleider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten