donderdag 14 november 2013

Teambuilding in het laagseizoen

Het is een stralend zonnige dag op deze herfstwoensdag in het laagseizoen. In het museumpark is het behoorlijk druk met allerlei groepen van bedrijven en ook nog vele wandelaars die op het mooie weer afkomen.
Ook een gezondheidsdienst voor dieren is de hele dag actief met een teambuildingsdag, en met drie rondleiders kunnen we drie teams een deel van het park laten zien. In de winter hebben we een sleutelbos bij ons zodat we ook met de groep enkele objecten binnen kunnen gaan. Normaliter zijn alle gebouwen in het laagseizoen gesloten.

Vanaf vertrekpunt de Hanekamp loop ik met mijn groep naar het schooltje van Lhee (ook even naar binnen dus) en via Zeijen naar de plaggenhut die niet uit Drenthe maar uit Groningen komt (was ik even vergeten). Verbazing alom bij het binnentreden van de hut en altijd weer mooi om te kunnen vertellen dat de hut er in één nacht moest staan omdat je anders de boel weer moest afbreken van de veldwachters.
Via Damwoude Beerta Midlum en Freija lopen we naar de remise en de VGL-loods. Via de ambachtsbuurt naar het Zaanse Plein waar ik bij de Koopmanswoning mijn verhaal kwijt kan over de dubbele buurt en de overtuin die er na een grote brand kon komen.
Op de ophaalbrug van Ouderkerk zijn alle molens goed zichtbaar en geinteresseerd volgt men mijn betoog over de paltrok, de vijzelpoldermolen, de standerdmolen en de Delftse stellingmolen en de invloed daarvan op onze welvaart in de Gouden Eeuw.
De stolp uit Zuid-Scharwoude gaan we "uiteraard" binnen en eenmaal in de grote vierkante hooischuur hoef ik weinig te zeggen. Een van de groepsleden weet gelukkig ook dat de vreemde steenklompen hier, de in de hooiberg gebouwde bedsteden zijn van de omliggende vertrekken.
Na vele dankzeggingen vertrekt de groep naar de Hoeferzaal waar de volgende meeting wacht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten