zaterdag 22 april 2017

Rondleiding nieuwe tramcollega’s


Op deze koude lente-zaterdag was ik in de gelegenheid een rondleiding te verzorgen voor nieuwe collega’s van de tram. Bert Smits geeft aan dat hij ook graag meeloopt om de rondleiding te filmen en te fotograferen. Bijgaande foto is door zijn vrouw gemaakt.


Uiteindelijk lopen 15 collega’s mee waaronder ook enkele partners.

Om wat af te wijken van de standaard looproute van tramcollega’s  starten we in het LosHoes van Beuningen waar velen al weet hebben van de brand die het eerste LosHoes uit Vasse direct bij de opening verwoestte omdat een fotograaf zijn plankje met brandend magnesiumpoeder (toen in gebruik als flitser) te dicht bij het rieten dak hield.

Via de bakspieker lopen we naar de Delftse stellingmolen die helaas niet gebruikt mag worden wegens boutproblemen in de wieken (net als 45 andere molens in Nederland).

Wel nemen we kennis van de situatie van de evacuees die  in de oorlog in 1944 in ons museum verbleven.

Via het Rietveldhuisje bereiken we de wasserij waar Vanessa vol energie een boeiend verhaal houdt over de verschillende fasen van het wasproces. De tramcollega’s vergeten nooit meer wie Vanessa is.

Na een lange wandeling langs de smederij en de vertrouwde tramremise, bereiken we uiteindelijk Midlum en Beerta. Op de deel zit Connie helemaal in haar rol en zo komt het verhaal van de boeldag tot leven.  Handig als je er in de tram wat meer reclame voor wilt maken.

Langs Freia lopen we naar de vertrouwde tramhalte en aangekomen op het entreeplein maken we bijgaande foto. Een bijzondere rondleiding, voor herhaling vatbaar want er is nog zoveel meer te beleven in ons museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten