donderdag 15 april 2010

Op pad met een moeilijke VMBO klas

Met 5 rondleiders verdelen we enkele VMBO klassen; van een klas wordt aangegeven dat deze erg moeilijk hanteerbaar is en dat ze van het laagste nivo zijn, dus er gaan twee begeleiders mee en samen met Gerard B zitten we er ook met 2 rondleiders op.

Hans vZ vertelt een prima en boeiend verhaal in de rosoliemolen en ook een verhaal over eekschillen en lemen muren bouwen in Vragender kan nog redelijk boeien.  In de Molukse barak is men wel geinteresseerd maar de groep waaiert uit en verspreid zich snel door alle ruimtes. Lastig om met de dame die er staat voor de presentatie  iets zinvols voor de groep op te zetten.
Ook in Hoogmade zijn we de groep al rap kwijt, waarna we met de tram koers zetten naar halte Dingenliefde.
In het kruisgebouw wordt het al snel zeuren; een deel van de groep blijkt het gebouw 's morgens al te hebben bekeken en wil niet naar binnen vanwege de stank (lysol).
In de Tilburgse huisjes krijgen de begeleiders de groep niet meer onder controle waarna door hen wordt besloten dat we direct terug gaan naar het entreegebouw.
Erg jammer dat we een kwartier te vroeg de rondleiding moeten besluiten; helaas was geen ander besluit mogelijk in deze situatie.

De minst bevredigende rondleiding die ik totnutoe heb gegeven. Ik was al blij dat de 2 begeleiders als politieagent optraden en dat Gerard en ik dat niet behoefden te doen.
Toch moet het anders en beter kunnen met zo'n groep. Ik ga erop studeren.