zaterdag 31 maart 2012

Een 70-jarige met vrouw kinderen en kleinkinderen

Het zomerseizoen is net gestart. En dus melden zich ook weer familie-gezelschappen die een mijlpaal willen vieren in ons museum. In dit geval viert opa zijn 70ste verjaardag samen met zijn vrouw en vele kinderen en kleinkinderen. De opdracht om er een voor kinderen aantrekkelijke rondleiding van te maken, vergt even wat schakelwerk.
Ik haal ze op in de speeltuin, een prima locatie om te starten, maar door wat vertraging komt de familie in de speeltuin aan op het moment dat ik met ze op pad wil. Oei, even lastig voor de kinderen.
Via de Hindeloper stijlkamer (gesloten wegens verbouwing) komen we in de papiermolen waar Rolf een prima uitleg geeft die ook de kinderen direct boeit. Na de uitleg draait de molen en kijken we buiten hoe het werkt. Vervolgens kunnen de kids in de drukkerij hun zetdiploma halen; ze bedrukken het in de molen geschepte papier. In de bierbrouwerij proeven enkele ouderen even van het bier waarna we snel vertrekken naar de interessantere Tilburgse huisjes; kinderen zijn onder de indruk van het dode babietje en hoe het zo heeft kunnen komen. Het 70er jaren huisje roept vooral veel oohs en aahs op bij de ouderen.
In het Groene Kruis gebouw is voor allen wat te halen. Een prikje van de dokter is van alle leeftijden.

Met de tram vertrekken we naar de net geopende vlaaienbakkerij voor de kinderen maar helaas zijn we daar niet welkom; alle tijden zijn volledig volgeboekt voor die middag. Gelukkig is er het Zaanse Plein met de grote fietsen en de trapkarren. Ik laat de jubilerende familie hier achter om zelf de dag weer inhoud te geven.
Ben ik tevreden; mmmm, redelijk maar het kon beter.