zaterdag 21 juni 2014

Oud rondleidster Maaike Batelaan overleden

Op 13 juni 2014 overleed na een langdurige ziekte-periode onze collega rondleidster Maaike Batelaan. Velen van ons hebben haar jaren meegemaakt. Hieronder ziet u de foto van haar afscheid met de Kerst in 2012.
Ik wens haar familie veel sterkte in deze moeilijke periode.

Jaarafsluiting rondleiders Kerst 2012

20 december 2012: een bijzondere datum voor een bijzondere gelegenheid: de jaarafsluiting van de rondleiders. Een mooi moment om terug te blikken op een geweldig resultaat, aldus Marianne te Bokkel, die enige tijd Suzanne Bellemans vervangt die onlangs is bevallen. De rondleiders verzorgen in 2012 meer dan 1.000 rondleidingen en meer dan 500 bezoekers hebben deelgenomen aan een exclusieve rondleiding achter de schermen.
De bijeenkomst is een feestelijk gebeuren met voordrachten van Ineke en Ad.  Daarnaast geven Wietze en Niek al zingend een voorproefje van hun optredens in het Zeeuwse Kerkje.
Het is ook het moment waarop we afscheid nemen van tien rondleiders (zie foto). De rondleiders zijn in het zonnetje gezet met een dankwoord, een cadeaubon en natuurlijk een prachtige bos bloemen, uitgereikt
door Edwin Karten. Op een grote bedankkaart hebben alle rondleiders hun naam hebben gezet. De kaarten zijn namens de directie ondertekend door Pieter-Matthijs Gijsbers.
Op onderstaande foto ziet u de tien rondleiders die afscheid hebben genomen op 20 december.


V.l.n.r.: Lies Simon, Edwin Karten, Geert Dielissen, Cor Verheij, Marijke Clant, Ad Hasselton,
Maaike Batelaan, Jan van der Vring, Dorise Schagen, Willy McCulloch, Jan Koopman.

Lies, Marijke en Willy blijven nog aan het museum verbonden als vrijwilligers in de Kruidentuin en op het Indisch Achtererf.
De bijeenkomst is afgesloten met een lekkere lunch in de Hoeferzaal en namens het Nederlands Openluchtmuseum bedankt Marianne alle rondleiders nogmaals voor hun inzet in 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten