dinsdag 23 juni 2015

Een museumtour voor rondleiders door Edwin K

Edwin K (hoofd presentaties en educatie en lid managementteam) verrast ons met een bijzondere rondleiding voor rondleiders op basis van zijn uitgebreide kennis van veel achtergronden achter in het museum genomen besluiten rond presentaties in het museumpark.We starten in Varik waar we stilstaan bij de paardenfokkerij in de Betuwe en het bijzondere toeziend oog (van God ?) dat in de stalmuur is ingemetseld. Een gebruik dat meer voor komt.

In de Molukse barak weet Edwin ons goed duidelijk te maken waarom deze presentatie er is gekomen en wat de doelstelling is. Duidelijk is dat de onbekendheid van veel Nederlanders met de Molukse geschiedenis en de KNIL-periode in Nederlands Indië hier leerzaam doorbroken wordt, en dat wederzijds begrip goed kan worden vergroot.

Bij de remise hebben we het met elkaar meer over diverse presentaties in het museum en wat daar wel of niet bij zou kunnen, dan over het trambedrijf. Prima zo.

In het Chinees restaurant staan we stil bij verschillende filmpjes in het museum en de waarde daarvan.De groep gaat verder naar Midlum maar ik moet naar school om kleinzoon Timo op te halen. De docenten hebben een studiemiddag.

Wat mij betreft was het een geslaagde rondgang met Edwin waarin hij veel van zijn achtergrondkennis en ideeën voor de toekomst aan ons heeft kunnen uitleggen. Omdat er vooral veel gevraagd mocht worden, werd daar veel gebruik van gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten