vrijdag 25 september 2015

ICT bedrijf houdt klantendag in ons museum

Altijd lastig als klanten en medewerkers van een ICT-bedrijf de hele dag workshops hebben gevolgd in onze Kasteelboerderij. Men kan daarna kiezen uit boogschieten of een rondleiding maar de meeste aanwezigen kiezen voor veilig en snel naar huis om de files voor te zijn.

Toch blijven nog 4 mensen over voor mijn rondleiding en we hebben een prima middag. We starten bij de paltrokmolen en wandelen via de vijzelmolen naar de Stolp en naar Staphorst.  Daar vertelt Marjo ons een en ander over de kleding en over de gewoontes in Staphorst. Omdat het een mannengroep is blijven we niet te lang op de streekdracht hangen.
Via de ophaalbrug uit Ouderkerk bereiken we het Zaanse Koopmanshuis waar veel mooie geschiedenis ligt. In de wasserij van Overveen kan ik naast de schitterende aandrijfconstructie met een rosmolen, ook een stukje geschiedenis kwijt van het wasproces. Er is geen bezetting in de wasserij vandaag (net als gisteren overigens).

We lopen even binnen bij de wevers in het tolhuisje, en vervolgen dan naar de smederij.
Via de VGL loods komen we in de tramremise waar de geschiedenis van de Arnhemse tram indruk maakt. Na het bewonderen van de vele tramvoertuigen stappen we op de tram naar de Kasteelboerderij waar de groep weer samensmelt met de de collega's die voor boogschieten hebben gekozen.

Toch een prima rondleiding dus met deze vier mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten