vrijdag 29 september 2023

Groep ouderen met rolstoelen bezoekt museum met de PlusBus

 Regelmatig kunnen ouderen uit een zorginstelling of vanuit een zorgvereniging, ons museum bezoeken met de MuseumPlusBus, gesponsord door de BankGiroLoterij.

De groep is al in drieën gedeeld door de reisleider, duidelijk te zien aan een rode, een groene of een witte sticker.

Met mijn witte groep start ik met een intro bij het blauw loshoes van Harreveld, waarna we via Staphorst in de stolpboerderij van Twuyver terecht komen. Ondanks rolstoelen en rollators sprint de groep behoorlijk door waardoor ze de stolp alweer uit zijn aan de andere kant voordat ik mijn verhaal goed en wel heb verteld.



Op het molenpunt is er even rust voor de poldermolen en de paltrokmolen, waarna we vervolgen via de ophaalbrug van Ouderkerk. Even stilstaan bij de koopmanswoning van Honig (we kunnen helaas niet naar binnen met deze groep) en dan naar de bakkerij waar we allemaal naar binnen gaan via de rolstoelbrug.



We laten de geuren achter ons en gaan naar de wasserij waar de bakken gereinigd worden (de banden liggen eruit) zodat we wat moeten stoeien met de overgebleven ruimte. Het verhaal van Gehrels en de wijze van wassen en bleken in die tijd spreekt altijd aan, evenals de fraai geconstrueerde rosmolen.

Vanuit de wasserij lopen we via de ambachtenbuurt (weverij en smid helaas met pauze) naar de tramremise en de VGL loods. Tramcollega Bert heeft nauwelijks de tijd om zijn verhaal te doen als we met gezwinde spoed naar de Kasteelboerderij moeten wandelen voor de lunch.

Een prachtige rondleiding met een groep erg fitte en geïnteresseerde ouderen.

Op woensdag 4 oktober 2023 doe ik wederom een PlusBus rondleiding, ditmaal met ouderen uit een dorpje vlakbij Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten